Relatietherapie

Emotionally focused therapy: EFT

Een relatie is onderhevig aan veranderingen het kan voorkomen dat u er samen (even) niet uitkomt. Relatietherapie kan dan helpen een nieuwe manier te vinden van met elkaar omgaan. Soms kan blijken dat een van de partners naast relatietherapie behoefte heeft aan individuele gesprekken.

We spreken van relatieproblemen als partners de problemen samen niet meer op kunnen lossen. Vaak blijft u allebei in een kringetje rond draaien zonder dat u een oplossing ziet om hier uit te komen. Soms zijn de problemen terug te voeren op een gebrek aan communicatie. Soms ontstaan problemen door stress, druk van het huishouden en werk, opvoedingsproblemen, vreemdgaan of problemen met de intimiteit. Ook kunnen verwachtingen en behoeften van beide partners uit elkaar zijn gegroeid zodat u elkaar niet meer goed begrijpt. 

  

Wat doet Psycholoog Bredius Almere?

Vanaf de eerste afspraak praat de psycholoog met beide partners over de klachten en problemen. Door deze gesprekken krijgt u inzicht in elkaar en in de communicatiepatronen. U leert om in de toekomst eigen en gezamenlijke problemen aan te pakken, de spanningen binnen de relatie te doorbreken, gezond te communiceren met begrip voor elkaar en respect voor de verschillen die er zijn.

Emotionally focused therapy: EFT

EFT staat voor emotionally focused therapy: een op emoties gerichte manier van werken met (echt)paren. Paren die merken dat het in hun relatie niet meer loopt zoals ze het graag zouden willen. Koppels die zich telkens, alsof het buiten hun macht om gaat, terugvinden in een negatieve en destructieve manier van omgaan met elkaar. Die elkaar kwetsen, gekwetst worden, elkaar in ruzies de meest vreselijke dingen naar het hoofd slingeren. Of partners die juist afstand hebben genomen van elkaar, die elkaar niets meer te zeggen lijken te hebben. Lees meer over EFT.